Yarın Kadar Genciz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Başkalarını dinlemeye değil, bir söz söylemek için toplandık!

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış!

YazarMesaj
Admin
Admin

Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış! Empty
MesajKonu: Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış!   Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış! Icon_minitimeÇarş. Mart 10, 2010 7:59 pm

Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış! File

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam odasındaki televizyonda bulunan dinleme cihazının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla konulduğu bildirildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makamındaki plazma televizyonunda 8 Ocak 2010 tarihinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığını söyledi.

Takipsizlik kararını İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen yazı üzerine verdiklerini anlatan Hatipoğlu, "Dinleme cihazıyla ilgili şikayet ile ilgili, mahkemenin dinleme kararı olduğu için 10 gün önce takipsizlik kararı verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dinleme ve izleme cihazlarını 2009 yılının ilk 6 ayı için suçu önlemek amacıyla "Ön dinleme kararı" almış. Bu karara istinaden bu cihazlar konulmuş. Mahkeme kararı yasal kabul edildiği için olayla ilgili takipsizlik kararı verildi" dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken de, kendilerine bu konuda sözlü olarak bilgi verildiğini, ancak resmi bir yazının gelmediğini belirtti. Döleneken, resmi kararın ellerine ulaşması halinde görüş belirtebileceklerini kaydetti.

Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış! File

Hamdi Sedefçi: "Kaçmayacağım"

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kendisine verilen hapis cezalarıyla ilgili olarak yargıya güvendiğini belirterek, "Kaçacakmış diyorlar, kaçmayacağım, ceza gelirse aslan gibi yatarım" dedi.

Yargıya güveninin her zaman olduğunu ifade eden Sedefçi, "Yargıya güvenim sonsuz ama Türkiye'de son dönemde esen rüzgarlardan dolayı da biraz endişem var. Alınan mahkeme kararlarında rüşvet kararı yok. Bir kuruş rüşvet yemediğimin bu mahkeme kararları birer tescili. Mahkemenin kararlarını tanımıyor değil, kararlarına katılmıyorum. Ben masumum ama mahkeme o kararları verdi. Bağımsız yargıya da güveniyorum. Türkiye'de hala birkaç bağımsız kalan kuruluşun olduğunu biliyorum. Ben müthiş kamu menfaati olan ihale yaptım. Ödül beklerken ceza aldım" diye konuştu.

"Benim başımı öne eğemezler, ben dayanıyorum ama personelim komisyonlara girmek istemiyor, kararların altına imza atmak istemiyor. Belediyede iş verimi düştü" diyen Sedefçi, "Cezam varsa çekerim ama belediyemle uğraşmayın. Yargıtay'ın bağımsızlığına inanıyorum. 'Kaçacakmış' diyorlar, kaçmayacağım, ceza gelirse aslan gibi yatarım. Aslan gibi masum olduğumu ciyak ciyak bağıra bağıra cezamı çekerim, Allah o günleri göstermesin" şeklinde konuştu.

Hamdi Sedefçi, istifa edeceğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

"Bir Ergenekon eksikti"

Soruları da yanıtlayan Sedefçi, bir gazetecinin "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon davalarının görüldüğü mahkeme, bundan endişeniz var mı?" sorusu üzerine, "Bir Ergenekon eksikti. Bu tür işlerle benim işim olmaz. Türkiye'de herkes bir yerlere koyuluyor. Benim kimseyle tanışıklığım, görüşmüşlüğüm yok. Darbeye de kesinlikle karşı bir insanım. Her şeyin demokrasi çerçevesinde yasal boyutta işlemesi taraftarıyım" dedi.

Olay

Edirne Belediyesi'nde 11 Aralık 2009 tarihinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Birimi Şefi Ünal Kant'ın odasındaki oda parfümü aletinin içinde dinleme cihazı bulunmuş, cihazın Edirne Emniyet Müdürlüğü'nce konulduğu ve operasyon sonrası unutulduğu açıklanmıştı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin 8 Ocak 2010 tarihinde makam odasındaki televizyonda ses kartı, görüntü kartı, FM vericisi, görüntü ve ses aktarıcı komple sistem bulunmuştu.

Bunun üzerine Sedefçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, TBMM Telekulak ve Bilgi Teknolojileri Komisyon Üyesi Tacidar Seyhan ile birlikte basın toplantısı düzenlemiş, ardından da suç duyurusunda bulunmuştu.
http://gencim.forummum.com
Admin
Admin

Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış! Empty
MesajKonu: Geri: Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış!   Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış! Icon_minitimeÇarş. Mart 10, 2010 8:02 pm

Suspect Bu kadar olabilir, buna neyin daniskası diyelim? YUH!!!
http://gencim.forummum.com

Plazmadaki dinleme cihazı mahkeme kararıymış!
1 sayfadaki 1 sayfası