Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltına alınması ve sonrasındaki yargı kriziyle gündemden düşmeyen Erzincan'dan bu kez bir intihar haberi geldi.
ERZİNCAN Üniversitesi Rektörü Erdoğan üyükkapasap bugün makam odasında intihar etti.
48 yaşında olan Prof. Dr. Büyükkasap'ın odasında kablo ile kendisini astığı bildirildi.
İntihar haberinin duyulmasıyla üniversitenin Eğitim Fakültesi'nde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.
ERZİNCAN Üniversitesi Rektörü Erdoğan Büyükkapasap bugün makam odasında intihar etti. 48 yaşında olan Prof. Dr. Büyükkasap'ın odasında kablo ile kendisini astığı belirtildi.
Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, 18 Mayıs 2007 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmıştı.
İl Emniyet Müdürü, olay yeri inceleme ekipleri ve üniversitede görevli akademisyenlerin Eğitim Fakültesi'nde toplandığı görülüyor. Erzincan Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklanmıştı.
SAVCI EVDE İNCELEME YAPIYORErzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın Eğitim Fakültesi Yerleşkesi’ndeki lojmanında kendisini iple asarak yaşamına son verdiği evinde savcı inceleme yapılıyor.
Rektör Büyükkasap’ın tek katlı müstakil lojmanında intihar ettiği bilgisinin ardından Cumhuriyet savcısı da olay yerine geldi. Savcının evdeki incelemesi sürüyor.
Büyükkasap’ın sabah evden çıkışının gecikmesi üzerine lojmanda görevli güvenlik görevlisinin eve girdiği ve söz konusu durumla karşılaştığı öğrenildi.
Bu arada, Rektör Büyükkasap’ın evde yalnız olduğu, eşinin, Erzurum’da eğitim gören oğluyla bu kentte ikamet ettiği öğrenildi.
ERDOĞAN BÜYÜKKASAP KİMDİR?Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap 1962 yılında Tosya'da doğdu.
Prof. Büyükkasap, Atatürk Üniversitesi K. Karabekir Eğitim Fakültesi'nden 1983 yılında mezun oldu. Ardından, aynı fakülteden 1994 yılında doçentliğini ve 1999'da da profesörlük unvanını aldı. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, 2007 yılından bu yana Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütüyordu. Prof. Büyükkasap'ın uzmanlık alanı Atom ve Molekül Fiziğiydi.