Yarın Kadar Genciz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Başkalarını dinlemeye değil, bir söz söylemek için toplandık!

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma

YazarMesaj
Admin
Admin

Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma Empty
MesajKonu: Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma   Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma Icon_minitimePaz Nis. 18, 2010 4:58 pm

256MB tan büyük bir flasha linüx slax kuracaz ve bilgisayarı flashtan başlatacağız.Öncelikle flash diskimize bir format atmamız gerekiyor.Flash diski bilgisayara takıyoruz sağ tıklayıp biçimlendir diyoruz.

Dosya sistemi olarak FAT32 seçip biçimlendirmeyi başlatıyoruz.
Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma 1
Bundan sonra yapacağımız şey flash disk’e Boot edilebilir linüx yüklemek.Bunun için Unetbootin adlı yazılımı bu linkten indirmemiz gerekli.Bu yazılım ile birçok linux sürümünü flash diske göre hazır edebiliriz.

Bundansonra flash disk’e yükleyeceğimiz slax işletim sistemini indirmek.Slax İşletim sistemini bu adresten indirebilirsiniz.Unetbootin ve slax’ı indirdiğimize göre sıra geldi kuruluma.

Unetbootin programını çalıştırıyoruz.
Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma 2
Disk imajı yazan kısımdan indirdiğimiz .tar uzantılı slax işletim sistemini açmadan tek parça halinde göstermemiz gerekiyor.Başka birşey yapmadan Tamam diyoruz.Artık flash disk’imize bir işletim sistemi kurulu bundan sonra yaapacağımız şey flash disk’i bilgisayara takmak ve bilgisayarı flash diskten başlatmak.Bunun için bikaç bios ayarı yapmanız gerekiyor.
Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma 112379570671
BIOS ayarlarından mutlaka USB-HDD seçili olmalı.Bundan sonra yapmamız gereken şey bilgisayarı yeniden başlatmak.Linux slax masaüstü gelene kadar hiçbirşeye karışmanıza izin vermiyor.Bilgisayar açıldıktan sonra artık tüm hardisklerinizi görebilir ve kopyalama yapabilirsiniz.
http://gencim.forummum.com

Flash diske linux slax kurma ve bilgisayarı flashtan başlatma
1 sayfadaki 1 sayfası