256MB tan büyük bir flasha linüx slax kuracaz ve bilgisayarı flashtan başlatacağız.Öncelikle flash diskimize bir format atmamız gerekiyor.Flash diski bilgisayara takıyoruz sağ tıklayıp biçimlendir diyoruz.
Dosya sistemi olarak FAT32 seçip biçimlendirmeyi başlatıyoruz.
Bundan sonra yapacağımız şey flash disk’e Boot edilebilir linüx yüklemek.Bunun için Unetbootin adlı yazılımı
bu linkten indirmemiz gerekli.Bu yazılım ile birçok linux sürümünü flash diske göre hazır edebiliriz.
Bundansonra flash disk’e yükleyeceğimiz slax işletim sistemini indirmek.Slax İşletim sistemini
bu adresten indirebilirsiniz.Unetbootin ve slax’ı indirdiğimize göre sıra geldi kuruluma.
Unetbootin programını çalıştırıyoruz.
Disk imajı yazan kısımdan indirdiğimiz .tar uzantılı slax işletim sistemini açmadan tek parça halinde göstermemiz gerekiyor.Başka birşey yapmadan Tamam diyoruz.Artık flash disk’imize bir işletim sistemi kurulu bundan sonra yaapacağımız şey flash disk’i bilgisayara takmak ve bilgisayarı flash diskten başlatmak.Bunun için bikaç bios ayarı yapmanız gerekiyor.
BIOS ayarlarından mutlaka USB-HDD seçili olmalı.Bundan sonra yapmamız gereken şey bilgisayarı yeniden başlatmak.Linux slax masaüstü gelene kadar hiçbirşeye karışmanıza izin vermiyor.Bilgisayar açıldıktan sonra artık tüm hardisklerinizi görebilir ve kopyalama yapabilirsiniz.